Maailmakoristuspäev

TALGUPÄEV KIRIKAIAS

Maailmakoristuspäev toimub sel aastal 16. septembril, teema „ Kalmistud“.

Lääne – Nigula  kirikaias toimub  laupäeval, 16.09  kl.  10.00 – 14.00 , pärast talusupp kõigile.

„See on nii: kes kasinasti külvab, see ka lõikab kasinasti, ja kes rohkesti külvab, see ka lõikab rohkesti.“         2Kr 9 : 6

Tööd on:

Ohtlikud puud kirikaias

Võimalusel  ja vajalike töövahendite olemasolul saame ohtliku puu maha võtta. Vajalikud köied saed, traktor, ronimis- või heitmisoskus.

Trimmerdamine

Maaküttekontuuri  paigaldatud piirkonnad vajavad korrastust. Võimalusel võtta trimmer kaasa! Tasandamist ja kivikoristust. Maa on vihmade ja vajumise tõttu väga pehme, väikese traktoriga võib või ATV.

Lillepeenar kogudusemaja ees

Vajab korrastust, kellel võimalik, siis sooviksime sinna istutada püsililli, mis oleks kaunis kogu suve ja annaks võimaluse kaunistada kirikualtarit suve läbi. Oleme väga tänulikud, kui tel leidub koduaias lilletaimi, mis kaunistaksid kogudusepeenart.

Toalilled kiriku orelikorrusele

Tänu maaküttele säilitame stabiilse temperatuuri kirikus. Orel vajab niiskust ja kuni 15 kraadi sooja püsivalt. Sooviksime sinna ümber paigutada toalilli, mis tagaksid vajaliku niiskustasakaalu ja kaunistaksid ka kirikut talv läbi. Kellel on kodust võtta kaasa istutatud taimi oleme väga tänulikud.

Puude lõhkumine

Meil on kuuri juures puud, mis vajaksid lõhkumist ja kuuri paigutamist. Vajalikke töövahendeid meil ei ole. (puulõhkumismasin)

Ehitusalane nõu

Plaanime teha korda kabeli oma jõududega. Selleks on tarvis koostada muinsuskaitsele plaan vajalikest töödest ja materjalidest, töömahust jne.

Maha langenud puud koguduse metsas

Tormi ja tuulte tagajärjel on ka palju tuulemurdu, võimalusel saagida ja vedada kuuri juurde.

Ootame väga rohket osavõttu ja palume anda teada, kes milliste vajalike töövahenditega saab keegi panustada. Võimalik kütte kompenseerimine. Andke teada osalusest tel. 51987082 või laane-nigula@eelk.ee

Saame paika panna päevaplaani ja töökorralduse. Teeme koos oma kogudusemaa ja kirikaia korda!

Täname teid!

Jumala õnnistust ja hoidmist teie!

Kohtume 16. septembril kell 10.00!